Tökéletes vérfoci idő fogadja a csapatokat az A csoport mai mérkőzésén. A hazafiak egy láncfűrészes sztár, és egy blokkos szabadúszó vérfarkas segítségével már cserét is tudnak kiállítani az egyik legjobbját nélkülöző sötét elf csapat ellen. A sorsolást a temetőlakók nyerik, ők támadnak, mi védekezünk. A szurkólók szeretetükről biztosítják a csapatokat, megrohanják a pályát, hogy relikviákat szerezzenek, így egy zombi lábszárcsonnatl, és egy elf sisakkal nem tudnak a csapatok elszámolni a kezdésre. Végül sikerül helyreállítani a rendet pár hidra bevetésével. A mérkőzés nem indul túl jól számunkra, a láncfűrészes leabriktolja az egyik rohamozónkat, szerencsére nincs súlyos következménye a dolognak, de ezen a meccsen már nem játszhat. Úgy néz ki, hogy a blokkolások nem nagyon akarnak nekünk összejönni, így inkább cselezgetünk, és kockáztatunk. A labdát cipelő hullarablót lerohamozza a boszorkány, és mivel veszélyesen közel van az oldalvonalhoz, inkább az esés mellett dönt, a labda pedig szabad prédává válik. A nekrók nem is próbálják itt a bolyban felvenni, inkább ütnek, és két eszméletlen elfet is ki kell vonszolni a csosszanó talpak alól. A labdát a boszorkányunk bámulatos akciósorozatát követően megszerezzük, de a tökéletes passzt az egyedül álló, futásra kész mezőnyjátékosunk nem bírja elkapni. Gyorsan oldalt vált az ütősor, eltaszigálják a peches elfet, zónákat adnak a labdának, végül egy lidérc megkaparintja ismét. NIncs mit tenni, rohamozni kell. Elkapóbajnokunk vállalja magára a hibája korrigálást, és egy az egyben megveri a lidércet, a labda csak egy zónába pattan, egy másik mezőnyjátékosunk odarohan, felveszi, kicselez, passzol, és a zónában álló boszorkány lehúzza a bőrt, majd kicselez, és nagy sprintet levágva gólt visz.0-1!

A nekroknak siketniük kell, három körük maradt, hogy a félidőben kiegyenlítsenek, de úgy néz ki az elsődleges támadást megakasztjuk. A labdához ugyen nem férünk, de most már ki kell nyílniuk, és kockáztatni. Ez be is jön nekik, a szerelős rohamozónk nem bírja feldönteni a blokk-cseles lidércet, így csak körbevenni tudjuk. A nekromanták érzik a gólszagot, de - véleményem szerint - hibás taktikát alkalmazva csellel akarják megoldani a gólszerzést a nekik fekvő ütőjáték helyett. Ez nagy hiba, és bár a szerelős rohamozónk teszi a dolgát, újradobás még mindíg van. Persze ez sem sikerül, nagy esés a vége, és a lidérc eszméletlenül kifekszik. Nekünk még egy hosszú bombával van esélyünk gólt vinni, de pontatlan a dobás, és az enyhe szellő nem segít, a labda üresben esik le, itt a félidő.

A második játékrészt egy játékos hátránnyal kezdjük, de hamar 3-ra nő a különbség, a nekrók jól védekeznek, és ezúttal a páncéljainkat is átütik. Futónk hátul tartja a labdát, az előrehúzódó elkapóinkat viszont levadásszák, és az egyik rohamozónkat csak gyógyítónk gyors közbeavatkozása menti meg a fájdalmas haláltól. Mindenesetre csak heten maradunk a pályán, mikor egy zombija beleüt a boszorkányba, és összerogy. Így is nyomasztó a létszámhátrány, és hiába szól a lelátóról a Földet rá! rigmus, a zombi regenerál. Ekkor elkapják a boszorkányt, de szerencsére eszméletvesztéssel megússza. Az utolsó elől levő mezőnyjátékosunkat rohamozza a nekrók vezérghoulja, de ütés előtt elcsúszik és elesik. Sajnos megtörhetett rajta a feltámasztás rúna, mert nem ad semmi életjelet. Fájdalmas veszteség ez a hazafiak számára. Mezőnyelfünk ezen felbátorodva cselezni kezd, de a hasán fejezi be az akciót, a nekrók pedig úgy látják, ideje megindítani az offenzívát, és a hátul labdát tartogató futót akcióra kényszeríteni. A futónk úgy dönt, nem tudja hátul tartani egyedül a frontot, előrejátékot kell játszani. Sok választása nincs, vagy az orvgyilkosnak passzol, aki most állt fel 3 zónában, vagy az egyetlen még álló mezőnyjátékosunknek két zónába. Ez utóbbi mellett dönt, a passz sikeres, elkapás szintén, a zombi nem tudott közbenyúlni, jó a lefordulás is, egyzónába kicselezés, majd jön a nagy pofára esés az üresbe cselnél, hiába próbálkozik újradobással a játékosunk. Innentől csak az a kérdés, hogy győzelemre vagy pontra mennek-e a nekrók. Úgy nézem megpróbálják, sikeres a labdafevétel, de a hosszú passz pontatlan, de legalább az elől kószáló vérfarkashoz esik, de az nem tudja elkapni. A földön heverő futónk minimális esélyt lát, hogy mentse a menthetőt, feláll, átcselezi magát a labdáig, persze rohan ahogy csak bír, fel is veszi, de a tervezett hosszú bombát lekapja a vérfarkas. Ezzel a győzelem elúszott, de a nekrók se tudnak majd két gólt szerezni. Hős futónkat belegyalulják a gyepbe, majd kivárva az utolsó kört megszerzik az egyenlítést. 1-1! Ezzel továbbra is őrizzük veretlenségünket, bár egy nyerhető meccset adtunk döntetlenre. Mindenesetre a csapat gőzerővel készül az alapszakasz utolsó meccsére a Middenheim Delfinek ellen, ami jövő héten kerül lejátszásra. Köszönöm a figyelmet, további szép napot.

A bejegyzés trackback címe:

https://torq.blog.hu/api/trackback/id/tr541830747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása