Csendes, szavazgatás utáni vasárnap délelőtt némi csúszással kezdődött a verseny. A Menza ugyan időben megjelent, de ezek szerint a szakácsnak időbe kerül elkészíteni bármiféle kaját. Üres gyomorral pedig nem mehetünk fel a pályára, mert még megennénk a labdát. MIndenesetre már a kihívásos rendszer előtt tudatosítottuk törpe vetélytársainkkal, hogy nincs esélyük ellenünk, ugyanis megmutattuk a szakállnyírógép-kollekciónk összehasonlító táblázatát. Ezek után inkább elálltak a kihívástól. Kezdetnek mindjárt egy élvezetes meccs, hasonszőrű goblin csapat ellen. Sikerül lerohanni őket az elején, de hosszas bénázás után a labda a közönség közé kerül, akik inkább a goblinoknak jó helyre dobják vissza a bőrt. Sikerül is kierőszakolniuk az áttörést, de közben mindkét oldalon fogynak a játékosok, hála a gyengébb vértezeteknek. A goblinok játszani jöttek, nem győzni, így az ötödik körükben beviszik a gólt. Így van esély esetleg áttörni és egyenlíteni a félidőben. Ráadásul az összes titkos fegyverest be kell vetniük, mert különben nem tudnának kiállni. Megpróbáljuk az átdobós trükköt, de sajnos nem sikerül a leérkezés, így pedig nem jutunk td közelbe, a goblinok kivédekezték a támadásunkat. Mindenesetre nincs nagy baj, a 2. játékrészt mi kezdjük, és ugyan szépen fogyunk, de fogyasztunk is a zöldekből. lassan de biztosan törünk előre, és egy csapattárs eldobás után sikerül teljesen tisztára játszanunk magunkat, a goblinok már nem érhetnek utol, hiába rohannak, maximum az időhúzást tudják megakadályozni, amit egyébként sem akartunk megtenni. A maradék időben már nem sikerül áttörni egyik oldalon sem, így a végeredmény 1-1 CAS:3-5. Persze a mi szempontunkból.

A döntetlen miatt nem vagyunk kihívó pozícióban, de hamar elkelünk, Discret élőholtjai akarnak minket szétszedni, és a saját támadásunk alatt sikerül is megkontrázniuk. Nemhogy az áttörés nem sikerül, de a labdát is elveszítjük. A hullák türelmesen játszanak, próbálják minden esehetőségre felkészíteni magukat, és nekünk muszáj is kockáztatni. Repkednek a két kocka ellenfél választós blokkok, de ezzel is csak lassítani tudjuk az ellent, a végén kapitulálunk, és a félidő élőholt vezetéssel zárul. A második játékrészben egy elkapkodott, túl magabiztos élőholt támadást sikerül feltartóztatni, és a mérkőzés ezen szakaszában jól mennek a blokkolások, és egyéb zárások. Ugyan a faembereink gyökeret vernek, de dobásra így is képesek, azonban a szél visszafújja a félszerzetet, így könnyen utolérik. Azonban a múmia nem képes leütni, lefordul, és ezerrel rohan a végzóna felé, de végül egy ghoul elkapja. Azonban hamar jön a körvesztés, így fel tudunk tépászkodni. Az élőholtak nem akanak labdafelvételt kockáztatni, így csak zónákat adnak a labda elé, és mellé. Nekünk nincs választásunk, öten vagyunk a pályán, ismét kockáztatni kell. Az egyetlen megoldás, félszerzetün elindul, első csel sikeres, második csel sikeres, a harmadikkal már a labdánál van, felkapja két zónában, de ajjaj, majdnem kicsúszik a kezéből, szerencsére egy újradobás segít. Csel előre, majdnem kirúgják a lábát, de a képességével sikerül ezt kiküszöbölnie, csel üresbe, megvan, és egy extra, ami szintén sikeres, ezzel 1-1, és egy kör alatt az élőholtak nem érnek be, mi pedig nem férünk a labdához. Sajnos a veszteségokozást 4-0-ra elvesztettük, de a végeredmény bíztató.

Így viszont megint nem kihívó pozícióban vagyunk, de most nem kelünk el olyan hamar - hála a szakállníyró táblázatnak - és így Roland orkjai várnak majd ránk. Az elején jól kezdünk, szétziláljuk az ork védelmet, hullanak is a zöldbőrűek, pariban vagyunk veszteségek szintén. Úgy látszik jól felszívhattuk magunkat a meccsre, egy repülős figura után meg is van a vezetés. Védekezni picit nehezebb, apróbb taktikai hibát is vétünk, ezt talán írjuk a fáradtság számlájára. Az orkok símán törik át a hevenyészett védelmet, de a végén nem tudnak gólt vinni, a gólvonalon esnek el az extrában. Ez alapján a második félidő sem lesz könnyebb, hamar áttörnek, és bevsizik az egyenlítést. Ugyan van még körünk az egynlítésre, de egy láncfűrészes goblin szurkoló lecsonkolja egyik faemberünk karját (szétesett az a nyamvadt figura), és így eléggé kedvetlenük kezdünk neki a támadásnak. Az orkok ezúttal a lehetőségeikhez képest jól végekeznek, nem tudunk előretörni, az egyik faember kimegy eszméletlenbe, a másik gyökeret eresztve magányosan álldogál a pálya közepén. Így esélyünk nicsn védekezni, lebirkózzák a labdást, és nincs játékosunk, aki utolérné őket. Még apróbb hiba is belefér nekik, de a végén megérdemelten behúzzák a gólt és a meccset, így 1-2, viszont az utolsó körben a faemberünk megvillan, és okoz egy CAS-t, így azt meglepetésre 3-2-re mi nyerjük.

Köszönöm ellenfeleimnek a jó hangulatú meccseket, és a Főnix-klubnak a kultúrált rendezvényt. Remélem a legközelebbi versenyen (is) találkozunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://torq.blog.hu/api/trackback/id/tr481913747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása