Ideális idő fogadja a csapatokat az alapszakasz utolsó fordulójában. A Delfinek csapatbusza elakadt, ezért kis késéssel kezdődik majd a mérkőzés. Nagy kérdés, hogy a Delfinek ki tudják-e használni az erőfölényüket, vagy pedig az ügyes elfek megoldják a dolgot. Mindenesetre még az emberek gyorsan leigazolják Wilhelm Chaneyt, és még valami mocskos trükkre is készülnek. A sorsolást az Árnyjárók nyerik, és a támadást választják, az emberek viszont rögtön a felállás után lerohanják az elf sorokat. Mindenesetre sikerül a labdát átfújni az ember térfélre, így a touchback után nálunk a labda. A lelkes elfek lassú passzokkal nyomulnak előre, és utat nyitnak a bal oldalon. Az ember csapat ogréja úgy látszik ihletett hangulatban van ma. Körök óta nem csinál semmit, egy lelátón ülő ogrelánnyal szemezget, és meg sem mozdul. A társak persze megpróbálják az elfeket megállítani, de a rohamozások rendszerint csak tolással végződnek, és a labda az elfeknél marad. Aztán szépen lassan ledaráljuk a védőket, és elhullik az első rohamozó is (ő még pont nem testőr). Mindenesetre miután a védelmet lepucoltuk, a fal pedig nem tud visszajönni, mert lefogjuk őket, bekocogunk a góllal. 1-0!

A gólon annyira felbuzdul a közönség, hogy megrohanja a páylát, 3 ember - köztük az ogre - és 2 elf játékos marad a földön, az emberek megpróbálják áttörni a védőfalat, és kezdetben úgy néz ki, sikerül is nekik. Persze ez nem olyan egyszerű, a jobb oldalunkon jön a támadás, de sikerül leverni a labdást, és meg is szerezzük. A Delfinek egy szép kombinációval utat nyitnak rohamozónk felé, és földre viszik, a labdát a közönség a célzóna felé dobja, és üresbe esik le. Az emberek testőr-rohamozójának már csak egy csel után fel kell vennie, és besétálhat, de nem véletlenül fogja őt két elf is, elesik a cselben, és ezen a meccsen már nem jön vissza, sőt kihagyja a következőt is. Szépen, nyugodtan begyűjtjük a labdát, és eljuttatjuk a futónkhoz, hadd fusson, és már szalad is, megy vele a fedezet, és pár csel után az egyik boszorkányunk is képes fedezni. jobbról már nehéz hozzáférni, csak balról lehet megfogni, de persze a roham előtti csel megint nem sikeres, az erődobó elhullik, mi pedig kényelmesen besétálunk. 2-0!

A játék menetét némi lázongás zavarja meg, így az órát előre állítják, így két köre van az embereknek, hogy gólt vigyenek. Meg is próbálják, hárman is előreszaladnak, kettőt lefedezünk, a harmadikat veszteségre ütjük, de itt már a passz sem jön össze az embereknek, így lefújják a félidőt.

A második félidőre egy koncentráltabb ogre érkezik, és bár a védelem újraáll, az első vonalakat elsöpri az emberek láncfűrésszel támogatott offenzívája. Persze azért előretörünk, és visszavágunk. Megfektetjük a fűrészest, majd egy csúnya blokkolási hiba után elkapjuk a labdás dobót, és földre zúzzuk. Labdafelvétel megvan, és némi sprinteléssel megvan a kellő távolság is, hogy ne érjenek már utol. Az emberek már csak abban bizhatnak, hogy sikerül létszámfölényt kiharcolni, ezért inkább ütnek, és okoznak is veszteséget, meg kiütést is, mi pedig hamar bevisszük a gólt, hogy a láncfűrészes ne okozhasson végzetes problémákat. 3-0!

Az emberek minden egy lapra tesznek fel, már a kirúgáskor egy gyors kezdéssel helyezkedni tudnak, és az első sorokat ismét leverik. KOckáztatnak, az erődobó egyedül indul előre, és az ügyestől érkezik is a pontos passz, elkapás is tökéletes. Az összes odaérni képes elf a labdásra veti magát, de nem sikerül ledönteni, így csak hatan körbevesszük. Persze elkövetünk egy nagy hibát, a hatodik elfnek nem kellene közvetlenül melléállni, csak a kicselezési zónát biztosítani, de melléáll, és ezt kihasználva egy rohammal, sikerül lánctolással a dobót helyzetbe hozni, kicsel egy zónába, kicsel üresbe, és be is sétál. Szép akció végén, megérdemelt a szebbítés. 3-1!

Még van hátra két kör, megpróbáljuk kiszolgálni a közönséget, vigyünk gólt. A közönség azonban úgy látszik nem akar több gólt látni, egy jól irányzott kő eszméletlenre üti rettenthetetlen rohamozónkat. A többiek azért megdolgoznak a pénzükért, teljesen áttörünk, és a két boszorkányunk, és az orvgyilkosunk is gólszerzési pozícióban marad. Főleg a boszikat fedezi le a védelem, a gyilkosra csak egy mezőnyjátékos jut, hogy zavarja, Őt lerohamozzuk, és jó nekünk az együtt esés. Az elkapónk tiszta, jöhet a passz. Futónk fel is szalad, majd úgy dönt, közelebb óvakódik, hogy csökkentse a passz távot, de elesik egy vakondtúrásban, és ezzel zárul a meccs, bezsebeljük a maximális 16 pontot.

Az Árnyjárók ezzel veretlenül zárja az alapszakaszt, és várhatja a vetélytárs Atletico Texcoco eredményeit, hogy megtudja első vagy második helyen jutunk be a rájátszásba a csoportból. Lesznek még izgalmak, bár a csapat határozottan szépen fejlődött az alapszakaszban, a rájátszásban ki-ki meccsek fognak dönteni, ahol bármi lehet.

Ezzel mára búcsúzunk, a rájátszásban ismét közvetítünk majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://torq.blog.hu/api/trackback/id/tr531851694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása